Dette må du passe på hvis du skal kjøpe matvarer fra utlandet på nett

Dette må du passe på hvis du skal kjøpe matvarer fra utlandet på nett

Det er blitt veldig populært å drive med grensehandel fra sofakroken. Især hvis du bor så langt unna grensen at det ikke lønner seg å dra dit kun for å handle. Men det er noen ting du må være klar over. 1. Du kan ikke kjøpe tobakksvarer tollfritt over nett Alle former for tobakksprodukter som

Det er blitt veldig populært å drive med grensehandel fra sofakroken. Især hvis du bor så langt unna grensen at det ikke lønner seg å dra dit kun for å handle. Men det er noen ting du må være klar over.

1. Du kan ikke kjøpe tobakksvarer tollfritt over nett

Alle former for tobakksprodukter som tobakk, sigaretter, snus og skrå kommer ikke inn under den regelen som gir moms- og tollfrihet. I praksis er det ikke lov og privatimporterte tobakksvarer til Norge. Her er hva du finner på Tolletaten om temaet:

«Det er strenge regler for import av tobakksvarer, herunder tobakkssurrogater, frukttobakk og andre nye former for tobakks- og nikotinholdige produkter, til privatpersoner. I praksis er det ikke mulig for privatpersoner å importere tobakksvarer, da det er strenge krav til merking.»

2. Det er heller ikke mulig å kjøpe alkohol på nett fra utlandet under moms- og avgiftsfritaksregelen

Alkohol er i motsetning til tobakksvarer fullt mulig å importere, men du må betale moms og alkoholavgift fra første krone.

3. Det lønner seg ikke å kjøpe ferskvarer via nett, som kjøtt, flesk og andre ferskvarer

Ferskvarer krever en såpass omstendelig fraktmetode ved hjelp av frakt i kjølevogn at det på ingen måte er lønnsomt å handle dette over nett.

4. Husk at frakt på forsendelsen er medberegnet i det beløpet som er avgiftsfritt

I skrivende stund er det avgiftsfrie beløpet du kan handle for på nett 349 kroner. Frakten som selger belaster bestillingen din, er inklusiv i dette beløpet. Som ett eksempel så betyr dette at hvis du blir belastet 200,- kroner i frakt på en bestilling fra utlandet så kan du kun bestille varer for 149,- kroner.

For å være på den sikre siden når du handler typiske grensehandelsvarer så kan det være lurt å bestille fra nettbutikker som har spesialisert seg for denne typen salg. Du finner en her.

bidragsyter
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel