Flere og flere reiser på tur i høstferien

Flere og flere reiser på tur i høstferien

Skal vi tro NRK og Virke Reiseliv så er det en nedgang i antall reisende nå i sommer (2019) og en økning i antall reisende i høstferien. Nedgangen på bestilte utenlandsturer nå i sommer er på fem prosent, og økningen av reiser bestilt i høstferien er på tre prosent. Årsaken er trolig at flere håper

Skal vi tro NRK og Virke Reiseliv så er det en nedgang i antall reisende nå i sommer (2019) og en økning i antall reisende i høstferien. Nedgangen på bestilte utenlandsturer nå i sommer er på fem prosent, og økningen av reiser bestilt i høstferien er på tre prosent.

Årsaken er trolig at flere håper på en reprise av tropesommeren 2018 og sparer utenlandsturen til en årstid som er litt kaldere. Nemlig høsten.

Danmark er favoritten når det gjelder reiser fra Norge ifølge Virke Reiseliv. Deretter følger Spania, Sverige, Hellas og Italia. Nordmenn er nå også på vei tilbake til Tyrkia etter noen år med færre reiser dit.

Men det brukes mindre penger

Foreløpige tall viser at nordmenn planlegger å bruke 6 prosent mindre på ferien i år enn det vi gjorde i fjor, ifølge NRK. Det viser en undersøkelse fra Respons Analyse for Sparebank 1. Gjennomsnittet som nordmenn planlegger å bruke på reise i 2019 er i snitt 16 713,-

– Flere er mer forsiktige i inngangen til sommeren enn i fjor. I motsetning til i fjor har vi nå fått renteoppgang. Da føler folk et behov for å være mer forsiktig, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1, til NRK.

En annen trend vi nå ser er at vi nå langt ofte enn tidligere reiser alene. Bookingsiden Hostelworld melder om en 42 prosent økning i alenereisende fra 2015 frem til 2018. Og damene leder an. Det å reise alene er blitt den nye formen for alenetid.

En annen trend vi ser er at vi ønsker å spare penger på vårt daglige forbruk slik at vi har råd til å reise mer. Vi ser eksempel at flere og flere kjøper husholdningsartiklene sine via utenlandske nettbutikker som Yoolando. På den måten kan man opprettholde forbruket samtidig som man ikke betaler mer enn høyst nødvendig for det vi bruker i det daglige.

bidragsyter
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel