Gode tips hvis man skal kjøpe en foam roller

Gode tips hvis man skal kjøpe en foam roller

Foam rollers har tatt Norge med storm de siste årene, og flere har fått øynene opp for dette utstyret. De kan både brukes før og etter trening for å gjøre musklene smidige, eller når man bare har bruk for å få løsnet litt på en stiv rygg, nakke, eller et ben. Det har kommet ganske

Foam rollers har tatt Norge med storm de siste årene, og flere har fått øynene opp for dette utstyret. De kan både brukes før og etter trening for å gjøre musklene smidige, eller når man bare har bruk for å få løsnet litt på en stiv rygg, nakke, eller et ben. Det har kommet ganske mange forskjellige foam rollers på markedet, og i en prisklasse som spenner seg fra cirka 100 kroner til over 600 kroner. Det kan være litt vanskelig å finne ut av hvilken foam roller man bør kjøpe, og om det er stor forskjell på kvaliteten mellom en billig og en dyr foam roller.

 

Velg en foam roller som passer behovet

 

Foam rollers kan fås i mange forskjellige størrelser, materialer og fasonger. Som en tommelfingerregel så bør man kjøpe en myk foam roller, hvis man aldri har brukt den før. De myke foam roller legger et mindre press på muskelen, enn det de harde gjør. Foam rollers som er hardere i materialet og har en ruglete overflate, er genial for en dypere massasje, men man skal være klar over at det kan være ganske vondt i begynnelsen hvis man ikke er vant til å bruke den. Hvis man trener lett, og utsetter kroppen for relativt lav belastning kan en myk og glatt foam roller være midt i blinken.

Ønsker man derimot en dyp massasje på spente muskler, så bør man gå for en hard foam roller med en ruglete overflate.

 

Når det kommer til foam rollerens størrelse, så bør man ta stilling til om man får plass til foam rolleren i treningsbaggen eller ikke. En lang foam roller dekker hele muskelen, men kan være klønete å ta med seg. Skal man derimot bruke foam rolleren hjemme, så kan man med fordel gå for en litt lengre foam roller.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel