Sommeren har sluppet taket og høsten har for lengst gjort sitt inntog. Noe som for mange betyr at tiden på terrassen er forbi. Med mindre du har installert kunstig varme i form av en terrassevarmer. Hva er en terrassevarmer En terrassevarmer er det man kaller et strålende varmeutstyr. Noe som betyr at varmen stråler fra
Sommeren har sluppet taket og høsten har for lengst gjort sitt inntog. Noe som for mange betyr at tiden på terrassen er forbi. Med mindre du har installert kunstig varme i form av en terrassevarmer.
Hva er en terrassevarmer
En terrassevarmer er det man kaller et strålende varmeutstyr. Noe som betyr at varmen stråler fra apparatet og ut der den skal varme. Kan på mange måter sammenlignes med en strålevarmeovn, men brukes kun utendørs. Den består av en brenner eller et varmeelement på toppen av en stolpe, og leder flammene mot en perforert metallskjerm.
Ulike oppvarmingsmuligheter
Dagens terrassevarmere fås i ulike former. Du har selvsagt den klassiske terrassevarmeren som bruker gass, men du har de siste årene også fått terrassevarmere som går på elektrisitet. Av de elektriske variantene har du vanlig strålevarme og den nye kvartsvarmingen (infrarød varme).
Det nye er Kvartsvarming
Det mest populære på markedet i dag er elektriske kvartsvarmere. Denne nye teknologien har tatt markedet med storm, fordi varmen ikke ledes bort like lett av vind som de øvrige terrassevarmerne. En terrassevarmer med kvartsvarming kan også stå mye nærmere en markise eller parasoll enn de øvrige løsningene med gass eller vanlig elektrisk strålevarming. Sist og ikke minst den så varmer den langt bedre og langt mer konsentrert. Målinger viser at den varmer objektet (dvs. deg) med hele 80 %, mens den gamle teknologien klarer kun å utnytte 20 % av energien. Resten forsvinner ut i atmosfæren.
Ikke miljøvennlig
Terrassevarmere er ikke noe Enova går ut og anbefaler, da det medfører økt energibruk samt økt CO2-utslipp. Men kvartsvarmere med reguleringsmulighet vil være det mest miljøvennlige alternativet ved at den «sløser» minst med energien den forbruker.
Når vi er inne på sløsing så kan det også være en ide å sløse mindre med kostnadene på forbrukslånet. Du finner billig forbrukslån* på nett.
*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.